Suunnittelu | Ohjaus ja kuvaus | Jälkituotanto
Kestävää kuvaa.
Toteutan videotuotantoja kevyistä yritysvideoista aina brändi- ja mainosfilmeihin suunnittelusta kuvaukseen ja editointiin. Asiakkaitani ovat yritykset, yksityishenkilöt, tuotantoyhtiöt, sekä mainostoimistot. Takanani on satoja videotuotantoja yli 10 vuoden ajalta hyvin erilaisiin videoviestinnän tarpeisiin.
Tavoitteeni on tarjota aitoja videosisältöjä huipputason toteutuksella. Vahvuuteni on kyky ohjata ihmisiä ja tilanteita autenttisiin ja vaikuttaviin suorituksiin. Työni perustuu kuuntelemiseen, yhdessä sovittuihin aikatauluihin, sekä tehokkaisiin työtapoihin. Asiakkaani kiittävät vaivattomista ja nopeista videotuotannoista.
Laaja kokemus hyvin erilaisista videotuotannoista on tuonut näkemystä siihen, että mikä toimii ja mikä ei. Tarvittaessa autan sinua ideoinnissa, ja opastan valitsemaan viestiäsi parhaiten tukevat kerronnan keinot.
Videoiden suunnittelu ja käsikirjoitus
Hyvin suunniteltu videotuotanto on puoliksi kuvattu.
Löytyykö teiltä jo valmis konsepti tai idea videotuotannosta? Mahtavaa! Siinä tapauksessa käyn sen mielelläni kanssanne läpi yhteisessä tuotantopalaverissa, jossa varmistamme olevamme samoilla linjoilla toteutuksesta.
Lähtökohta videon suunnittelulle on sen tavoitteen määrittäminen. Halutaanko videon avulla yritykseen hyviä tekijöitä töihin, vai kasvattaa luontoa suojelevan yhdistyksen jäsenmäärää? Eri tavoitteiden saavuttamiseen on videomuotoisessa tarinankerronnassa omat yökalunsa. Yksi tarjoaa informaatiota haastattelulla, toinen vetoaa tunteisiin samaistuttavuudella.
Suunnitteluvaiheessa autan teitä määrittelemään videon tyylin. Halutaanko katsojan huomio herättää vauhdikkailla kuvilla ja hektisellä musiikilla, vai toivotaanko klassisempaa kuvakerrontaa? Se mitä videolla halutaan saavuttaa määrittelee pitkälti sen audiovisuaalista ilmettä, koska eri tehokeinot saavat katsojassa erilaisen reaktion aikaan. Tavoite on saada katsoja kiinnostumaan sisällöstä, joten hyvin valittu (ja toteutettu) ilme on onnistumisen kannalta ratkaisevaa.
Lupaan tuoda videotuotannon suunnittelupöytään luovia ehdotuksia, realistista näkemystä suoraan kentältä, ja kovaa sparrausta ideoiden pallottelupelissä.
Videokuvaus ja ohjaus
Laadukas video syntyy tilanteisiin sopeutumalla, sekä ihmisiä ohjaamalla.
Vettä sataa aurinkoiseksi suunnitellussa videossa, ja kuvauspaikalta ei saa ovisummeria hiljaiseksi koska talonmies on lomalla. Vaikka suunnittelu on puoli työtä, videokuvauksissa kriittinen taito on pystyä lennosta mukautumaan vallitsevaan tilanteeseen. 
Itse kuvausvaihe on ylivoimaisesti nopein osa videotuotannon prosessia. Kuvaukset kanssani hoituu tehokkaasti ja ihmettelemättä, koska varmistan että esituotanto on tehty huolella. Ennen kuvauksia teemme kuvaussuunnitelman, josta käy selkeästi ilmi mitä, milloin, ja missä kuvataan. Kaikilta säästyy resursseja, kun videokuvauksissa aikaa ei mene ihmettelyyn.
Videotuotanto- ja kuvaus on pitkälti ihmisten ja tilanteiden ohjausta. Pyrin aina luomaan rentoutuneen ilmapiirin kuvauksiin. Ensinnäkin siksi, että tekeminen olisi mukavampaa, mutta myös siksi, että sen seurauksena videokameran edessä olijat suoriutuvat kokemukseni mukaan paremmin.
Kuvaan videosi elokuvatason kalustolla, mahdollistan esiintyjien huippusuoritukset, ja tarjoan tehokkaat kuvaukset, joissa kaikilla on hymy huulilla.
Videon editointi ja
versiointi eri kanaviin
Videoiden versiointi ja kanavakohtainen optimointi.
Hyvää editointia ei huomaa. Hyvin leikattu video soljuu eteenpäin katsojan keskittyessä vain tarinaan ja sisältöön. Videon editoinnissa raakamateriaalista valitaan parhaat palat, ja ne laitetaan videon viestiä parhaiten tukevaan järjestykseen. Video saa tyyliinsä sopivan musiikin, ja harmaa raakakuva värimääritellään eloon. Kauttani hoituu myös videoiden vieraskieliset tekstitykset, sekä voice-overit. 
Teen käsikirjoituksen pohjalta raakaleikkauksen, jonka jälkeen saatte videosta esikatseluversion kommentoitavaksi. Pyrin tekemään ensimmäisellä editointikierroksella mahdollisimman valmista, jotta edestakainen viestittely jää minimiin. Kun videotuotannon suunnittelu on tehty huolella, leikkausvaihe on ketterä ja nopea prosessi.
Teen videostasi versiot tarvittaessa sosiaalisen median kanaviin tai televisioon oikeissa formaateissa ja kuvasuhteissa.
Videotuotannon hinta
Mitä videokuvaus maksaa?
Videotuotannon hinta koostuu pääosin kuvaus- ja editointityöpäivien määrästä, sekä palkatusta työvoimasta, kuten videon esiintyjistä. Suurin osa asiakkailleni tekemistä videotuotannoista vie 1-4 työpäivää, jolloin niiden hinta asettuu 1000-3500 euroon.
Videotuotanto kannattaa aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla videotuotannon voit saada paremman ehdotuksen toteutuksesta, ja enemmän vastinetta rahoillesi. Usein kokonaisen tuotantoyhtiön palkkaaminen ei mahdu projektin budjettiin, ja silloin kannattaakin pyytää tarjous ketterämmältä toimijalta.
Pyydä tarjous videotuotannosta tai soita, niin autan kaikissa videoihin liittyvissä kysymyksissä.
Brändivideo / Dokumentaarinen video / Esittelyvideo / Mainosvideo / Referenssivideo / Rekrytointivideo / Valokuvaus
Back to Top